Factoring

factoring-75

Ai firma si pentru desfasurarea activitatii ei ai nevoie de finantare urgenta pentru capital circulant cu o suma de pana la 20.000 Euro? Vrei sa obtii rapid banii care iti sunt necesari pentru derularea afacerilor firmei tale prin factoring? Apeleaza atunci la TOP CREDIT FINANCE .

 TOP CREDIT FINANCE ofera factoring pentru toate firmele care au nevoie de bani pentru dezvoltarea afacerii lor.

Ce este factoringul?

Factoringul este o forma de creditare prin care companiile care au efectuat deja vanzari cu facturi catre clienti pot ceda aceste facturi catre IFN si a primi imediat in scimbul lor contravaloarea in bani a facturilor mai putin dobanda perceputa pentru facoring.

Acest tip de creditare de factoring ajuta firma sa isi desfasoare activitatea si chiar sa o dezvolte imbunatatind fluxurile de numerar si eliminand dependenta firmei de incasarile viitoare din partea clientilor.

Factoringul este un tip de creditare care se preteaza in special frimelor mici si mijlocii care livreaza bunuri si/sau presteaza servicii cu plata la termen lung (de exemplu termene de incasare de 2-3 luni).

Companiile carora li se adreseaza factoringul pot fi din domenii de activitate diversificate precum: productie, comert cu ridicata, intermediari in comertul cu produse diverse, IT & Electronice, transport, logistica, alte servicii.

Avantajele factoringului

Principalul avantaj al factoringului este acela ca permite accesarea unor lichiditati blocate de facturile emisen obtinandu-se astfel lichiditati imediate si imbunatatindu-se fluxul de numerar,  fara sa influenteze termenele lungi de plata.Astfel business-ul firmei care recurge la factoring poate creste mai rapid, permintand colaborarea cu noii cumparatori fara a risca pierderi.

Factoringul poate fi utilizat si ca un instrument pentru îmbunătăţirea relatiei si a reputaţiei faţă de proprii clienti prin cresterea termenului de plata al facturilor.

Firma poate diminua riscul de a nu dispune de suficient numerar la un momen dat pentru a acoperi nevoile de plata obtinand sumele respective prin cedarea facturilor pe care le are de incasat de la clienti.

De asemenea firma isi pot spori profiturile prin utilizarea factoringului atunci cand costul reprezentat de dobanda aferenta acestuia este mai scazut decat profitul optinut de firma din activitatea operationala.Atunci cand marja de profit nu acopera costul operatiunii de factoring, compania poate recurge la acest instrument atunci cand fie nu doreste sa piarda o oportunitate noua de afaceri sau un contract nou, fie in cazul in care orice alta varianta de finantare ar fi mai scumpa decat utilizarea factoringului.

Schema factoring mica