Scontare

Scontare-75

Ai firma si pentru dezvoltarea business-ului ei, ai nevoie de creditare urgenta prin scontare cu o suma de pana la 30.000 Euro? Vrei sa obtii rapid banii care iti sunt necesari pentru derularea afacerilor firmei tale?Apeleaza atunci la TOP CREDIT FINANCE!

TOP CREDIT FINANCE ofera scontare pentru toate firmele care au nevoie de bani pentru dezvoltarea business-ului lor.

Ce inseamna scontarea?

Scontarea este o forma de creditare prin care firmele care au documente de plata la termen, respective CEC-uri sau bilete la ordin, obtinute de la clienti sau diversi debitori in schimbul facturilor emise sau a contractelor incheiate de catre ei ca o garantie ulterioara a plati lor , pot primi imediat in schimbul lor contravaloarea in bani a CEC-urilor si biletelor la ordin mai putin dobanda corespunzatoare pana la scadenta.

Scontarea documentelor de plata la termen ofera posibiltatea firmelor sa mobilizeze creante la dispozitia lor din partea clientilor obtinand astfel lichiditati imediate care pot fi folosite pentru dezvoltarea afaceri firmei sau chiar pentru noi investitii.

In tarile occidentale, creditul acordat prin scontare ocupa o pondere destul de insemnata in totalul creditelor bancare pe termen scurt si totodata lasa posibilitatea firmei de a nu prezenta acest tip de credit ca o structura distincta de bilant.

Avantaje

Principalul avantaj se poate datora faptului ca firmele pot obtine lichiditati imediate, tranzactia „la termen“ transformindu-se in tranzactie „la vedere“, astfel putandu-si spori profiturile.

Firmele pot beneficia de rapiditatea in derularea tranzactiei pentru obtinerii lichiditati imediate permitand colaborarea cu noi furnizori fara a suporta pierderi.

De asemenea firmele pot primi contravaloarea in numeral a marfurilor sau a serviciilor furnizate, diminuate cu dobanda de scont , astfel putand asigura continuitatea si dezvoltarea activitatii sau chiar permitand noi investitii.

Tipuri de operatiuni de scontare
scontare cu regres, – institutia isi rezerva dreptul de a se indrepta pe cale de regres si impotriva beneficiarului (persoana in favoarea careia se emite cambia/biletul la ordin) si a celorlalti debitori de regres;
– scontare cu regres partial – institutia isi rezerva dreptul de a se indrepta pe cale de regres si impotriva beneficiarului, si a celorlalti debitori de regres, doar in anumite situatii stabilite in mod expres, care vor fi prevazute in contractul de scont;
– scontare fara regres – institutia renunta la dreptul de regres impotriva beneficiarului.Operatiunea de scontare se realizeaza in baza unui contract de scont sau a unui acord-cadru de scont cu valabilitate de pana la 12 luni. In cazul scontarii fara regres sau cu regres partial, institutia va incheia cu beneficiarul cambiilor/biletelor la ordin contracte de scont distincte pentru fiecare emitent/tras.

Schema scontare mica